Psykologigymnasiet - Stockholm

Inan Senturk 

Mitt namn är Inan Senturk och jag är 41år. Jag är i grunden behörig och legitimerad gymnasielärare i samhällskunskap och religionskunskap men har de senaste åren arbetat som biträdande rektor och elevansvarig. Nu mera har jag fått möjligheten och nöjet att få vara rektor på Psykologigymnasiet.

När jag för första gången klev in genom Psykologigymnasiet tänkte jag “Här måste jag jobba! Här hör jag hemma och här skulle jag bli lycklig”. Och den känslan känner jag ett år senare när  jag kliver in genom dörren. Det är inte bara de välkomnande lokalerna och de grymma eleverna som ger känslan av lycka utan en  annan stark faktor är mina fantastiska medarbetare. Jag känner mig lycklig lottad som får vara en del av ett engagerat och kompetent kollegium.  Jag vågar påstå att mina lärare inte vara har svart bälte  i  sina ämne utan även i att undervisa och göra undervisningen meningsfull och intressant. 

Vi är en liten och familjär skola med en vi-känsla som slår de mesta. Det är just det jag blev kär i. Den välkomnande atmosfären och de genuina människorna på denna skola är något som är svårt att hitta. Hela verksamheten präglas av en värdegrund som uppmuntrar en varje dag till att bli ännu lite bättre. Vi är en normkritisk skola som tycker att det är viktigt med kunskap och utbildning. Det finns en enighet och transparens som genomsyrar hela verksamheten och som skapar en vilja att komma till skolan varje dag. Vissa dagar är eleverna kvar till kl:19 och en får nästan kasta ut de. Det är få förunnat att känna denna känsla på en skola. Utgångspunkten för att nå de nationella målen underlättas oerhört när en har lyckats skapa denna gemenskap och förhållningssätt till sin skola. 

Min vision och mitt mål som rektor på Psykologigymnasiet är att ge de möjligheter och förutsättningar som mina kollegor kräver för att förädla och utveckla Psykologigymnasiet till en ännu mer framgångsrik skola. Genom att vara en närvarande skolledare  vill jag visa för mina medarbetare och mina elever att de är viktiga för mig och att det är viktigt för mig att det går bra för de. Det är min utgångspunkt!

Välkommen till en skola som på riktigt gör skillnad! Välkommen till de bästa tre åren i ditt liv! 

                                                                                                           

Vänliga hälsningar

Inan Senturk,

Rektor på Psykologigymnasiet

rektor@psykologigymnasiet.se

 

Psykologigymnasiet - Industrivägen 19 - 171 48 Solna - Tel: 08-272730
webutveckling av peppmedia.se   RensaVinden