Imorse stod de redo med uppkavlade ärmar.

Publicerad: 2016-10-14 Imorse stod de redo med uppkavlade ärmar. Våra underbara språk-killar monterade upp de nya stolarna till Café Freud. Ni jobbade bra och det var roligt att se hur bra ni samarbetade. 


Tack killar;)


Publicerad: 2016-10-14 Onsdagen den 12/10 inleddes ÄI-projektet “Svenne”. Till projektet har eleverna läst boken “Svenne” av Per Nilsson. Under fyra veckor kommer vi att arbeta med Svenne-projektet som bland annat syftar till att diskutera fördomar och rasism och vad som kan hända när fördomar och hat sätts i system. Vilka skyldigheter medför våra fri- och rättigheter?  Förövare, offer och åskådare – vem gör vad och vad ger det för konsekvenser? Allt vi gör och allt vi INTE gör spelar roll, vad innebär det rent konkret? Dessa är bara några av de frågor som kommer att lyftas fram under projektets gång. 

Vi hade dagen och projektet till ära nöjet att gästa Per Nilsson denna dag. Han kom och träffade våra ungdomar och berättade om boken men också om Svenne. Det var ett spännande och givande möte som väckte massa tankar och känslor.  

Tack Per Nilsson för att Du kom och dela med Dig av Dina tankar och erfarenheter. Publicerad: 2016-09-06

Stort tack till alla elever som nominerade våra lärare, Karin Börjesson och Gertie Hammarberg Tersmeden, till årets Lärargala 2016. Det var en kväll full med glädje och inspiration. Vi fick till och med nöjet att utväxla några ord med utbildningsministern Gustav Fridolin!


Publicerad: 2015-05-18 Valborgsmässoafton = mösspåtagning 

Den 30 april på Valborgsmässoafton var det traditionsenlig mösspåtagning för våra blivande studenter. Efter ett litet tal av rektor så tog eleverna officiellt på sig studentmössorna för första gången och sjöng studentsången med bravur!

Sök inlägg

Kategorier

Dela inlägget