Historien upprepar sig

Publicerad: 2010-11-17

Historien upprepar sig

Tisdagen 9 november arrangerades en föreläsning för Psykologigymnasiets elever. En av Förintelsens överlevare, Emerich Roth, berättade om sina upplevelser i koncentrationslägren 1944-1945 under andra världskrigets sista år. Emerich har under många år arbetat ihärdigt mot rasism, nynazism och våld i dagens svenska samhälle. Dessutom föreläste Carl Wennerstrand, avhoppad nynazist, om Exit och dess arbete med att stötta ungdomar som vill bryta med destruktiva gäng.

Nöjda elever som lyssnat på föreläsningenPublicerad: 2010-11-02

Halloween-firande 2010

Som avslutning inför höstlovet v44 hölls en traditionell Halloween-fest för skolans elever med middagsbuffé. Vissa satsade hårt på utklädnad med Halloween-tema medan andra tog det mindre allvarligt. Efter middagen drog dansgolvet igång, dessutom fanns möjlighet att bli spådd hos en sierska. En tidigare elev, numera eldslukare/fakir uppträdde på innergården. Stort tack till Elin och planeringsgruppen för ett mycket uppskattat arrangemang!Publicerad: 2009-04-23
Det känns underbart att få öppna vår fina gemensamma blogg med mitt inlägg! Först och främst vill jag välkoma alla till Psykologigymnasiets blogg! Bloggen är för alla elever på Psykologigymnasiet, just nu börjar vi med att vi eleverna får skicka in våra inlägg till vår rektor Sidiri Ekenryd som efter hand publicerar våra inlägg. Mitt namn är Mika Nizamova och går andra året på Psykologigymnasiet och trivs bra i min skola! Eftersom detta är första inlägget skriver jag inte så mycket om mig just nu utan jag fokuserar på det som kommer i första hand.

Blogg är som en dagbok men att andra får ta en del av händelser som man har varit med om eller om bara vill drömma bort i drömmens värld. Självklart får man skriva vad man vill och tycker och tänker om saker och ting. Eftersom detta är en gemensam blogg är det viktigt att man tänker på flera saker innan man publicerar ett inlägg. Det gäller inte bara Psykologigymnasiets blogg utan dessa spelregler gäller allmänt för alla. 

Följande punkter får inte inläggas: 
  • Kränka, hota eller förtala andra personer eller utgöra intrång i andra människors privatliv 
  • Uppmana till eller utgöra brottslig handling 
  • Utgöra olaga våldsskildring, pornografi eller hets mot folkgrupp 
  • Innebära spridning av datavirus, skadliga koder eller s.k. spam 
  • Innehålla förfrågningar om eller distribution av piratkopior, försäljning av stöldgods, erbjudanden eller gåvor för sexuella tjänster, pyramidspel eller liknande 
  • Utgöra otillbörlig marknadsföring eller annars stå i strid mot Marknadsföringslagen 
  • Strida mot tystnadsplikt, eller
Källan kommer från: http://static.publishme.se/html/terms/se.html

Ni som undrar över något får gärna kolla igenom vår fina och unika hemsida! Där hittar ni bland annat om skolan, lärarna, utbildningen och om oss elever samt ”SchoolSoft” systemet och mycket mer… Ni alla som har sökt eller är intresserade av Psykologigymnasiet är hjärtligt välkomna till oss på Öppet Hus 4:e Maj kl 17.00- 19.00! Självklart får ni ta med er era familjmedlemmar samt vänner . 
Har ni några frågor eller funderingar kring skolan eller något annat får ni gärna kommentera eller mejla oss. Du kan även mejla oss genom att fylla i formuläret. För att komma dit, klicka på ”KONTAKT”. Glöm inte att lämna en korrekt e-mail så lärarna kan återkomma! Vi ses på öppet hus alla nyfikna!:)
// Mika Nizamova

Sök inlägg

Kategorier

Dela inlägget