• Start
  • /
  • Uncategorized
  • /
  • Idag var Garbo på studiebesök på Tensta Konsthall och fick se utställningen “Fuel to the Fire” med Natascha Sadr Haghighian.

Idag var Garbo på studiebesök på Tensta Konsthall och fick se utställningen “Fuel to the Fire” med Natascha Sadr Haghighian.


Publicerad: 2017-01-11

Idag var Garbo på studiebesök på Tensta Konsthall och fick se utställningen “Fuel to the Fire” med Natascha Sadr Haghighian. Utställningen lyfte fram ämnen som polisvåld, institutionalisering av rasism och våld. Utställningen Fuel to the Fire uppmärksammar en särskild händelse som skedde i maj 2013 då en piketpolis sköt ihjäl en 69-åring i dennes lägenhet. I polisens rapport skrevs det att 69-åringen avlidit på sjukhus. Dock hade en frilansfotograf och grannar hade dock tagit bilder på när polisen den 13 maj bar ut den döde 69-åringen i en liksäck. Denna händelse och polisens lögn om händelsen var början till protesterna som så småningom skulle leda till upplopp i Husby och i flera stora städer. 

Det var ett givande besök som väckte mycket tankar och känslor och ett väldigt bra sätt att ta avstamp för starten av ÄI-projektet där ämnena kriminologi och psykologi integreras.Publicerad: 2016-12-23 Julavslutningen var helt magisk. Vi var på Black Sheep i Solna och samtliga klasser bjöd på sång, pjäser och poesi. Även personalen hade några överraskningar. Där fanns så mycket kärlek och glädje så man nästan kunde ta på det.Men nu är det jullov och vi önskar alla våra elever och deras nära och kära en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. 

Kika gärna på personalens alldeles egna variant av “We are the world” dedikerat till våra elever. Texten är skriven av vår fantastiska svensklärare Belle Alwall. 


Glöm inte att följa oss även på Psykologigymnasiets Facebook-sida och Instagram:)


Publicerad: 2016-12-16
Tack till alla underbara varelser för att ni förgyllde luciadagen med era insatser i luciatåget. 
Sök inlägg

Kategorier

Dela inlägget